WomenTalk

Odoo + afbeelding en tekst

WomenTalk is een platform waar vrouwen interactief met elkaar in gesprek gaan over maatschappelijke en taboedoorbrekende thema's. 
Tijdens de gesprekken gaan vrouwen stilstaan bij hun gezinssituatie en de samenleving waarin ze vertoeven. Deze omgeving zorgt er ook voor dat ze in alle eerlijkheid kunnen zeggen wat ze denken en voelen.  De gesprekken gebeuren in een veilige, warme omgeving, onder begeleiding van professionals.  Dit project zorgt ervoor dat de vrouwen in kwestie een stem krijgen en ze deze ook kunnen gebruiken in een veilige ruimte.  We merken dat veel vrouwen zich nog te veel achter gesloten muren verbergen en vaak niet durven praten. De vrouwen uit deze groep zitten dan ook vaak in zeer kwetsbare posities en hebben dan ook nood aan situatiegerichte oplossingen.   

"Een sterke vrouw vormt een sterke maatschappij."


De vrouw hoort een maatschappelijke pilaar te vormen, maar in de realiteit kunnen ze niet echt kiezen? Ze worden vaak onder maatschappelijke dwang en door partners in sociale rollen geduwd. Deze rollen zijn dan ook vaak nieuw en zorgen voor bijkomende zorgen. We willen daarom deze vrouwen leren een balans te vinden tussen alle rollen die zij opnemen, waaronder vrouw, moeder, zus, dochter, echtgenote, vriendin, carrièrevrouw, etc. Hiervoor hebben ze echter kennis nodig die ze in deze maatschappij kunnen gebruiken. Deze inzichten en rechten zullen ze aan de hand van verschillende sessies verwerven.